Idei karácsonyi dekorációnk megtervezése olyan, mint maga a szerelembeesés. Mielőtt szíveddel és lelkeddel körbeölelnéd, érzelmi kötődést kell érezned hozzá. Ehhez segítünk vidéki stílusban megálmodott karácsonyi dekorációs ötleteinkkel. Inspirált egy régi, kopott szekrény látványa, az évszázados tapéta kifakult árnyalatai vagy a házilag szőtt szövetek bolyhos textúrája, mely megfogja a szívedet, s a parasztházi inspiráció formájában szól hozzád. Válogass a trendi rózsaszín, arany árnyalatú kollekcióinkból, vagy pompázzon otthonod a tradicionális piros, ezüst színekben. Kollekcióinkkal segítünk színvilág alapján feldíszíteni otthonodat, melyet nagy gondossággal válogattunk össze. Örömteli ünnepi készülődést kívánunk!
Borítsd ragyogásba otthonodat Twinkly fényfüzéreinkkel! | Megnézem a kínálatot! |
Receptajánlatok
Forraltbor
otthon is könnyedén (4 adag)
Hozzávalók
750 ml vörösbor
1 darab narancs
8 darab szegfűszeg
2 darab fahéj
2 darab ánizs
2 evőkanál cukor
citrom (opcionális)
Elkészítés
Karikázzuk fel a narancsot (és a citromot). Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort. Adjunk hozzá ízlés szerint cukrot vagy mézet. Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, hogy ne menjen ki belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalásnál kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak.
Csokoládé fondü
Hozzávalók
30 dkg csokoládé
2.5 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg vaj
keksz
babapiskóta
alma
szőlő
eper
narancs
banán
Elkészítés
A csokoládét kis darabokra tördeljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön beletesszük a csokit és a darabokra vágott hideg vajat. Kis lángon, kevergetve sima krémmé főzzük. A süteményeket és a gyümölcsöket a fondübe mártogatva fogyasztjuk.
Sós mogyorós karamelles BON-BON (15 db)
Hozzávalók
Bon-Bon:
100 g étcsokoládé
1 marék sós mogyoró
Karamell:
60 g cukor
25 g vaj vagy margarin
15 ml víz
50 ml tejszín
Elkészítés
A csokoládé 2/3-át vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzá keverjük a maradék csokoládét. Formákba adagoljuk, felhúzzuk a mélyedések oldalára, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a karamellt: a cukrot a vízzel feltesszük főzni, kevergetés nélkül megvárjuk, amíg elpárolog a víz és elolvad a cukor. Amint szép barna színű lesz, hozzákeverjük a tejszínt, apránként adagoljuk a vajat. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a mogyorót, és kicsit hagyjuk hűlni. A már megszilárdult csokival töltött bonbon formákba öntjük a karamellt, és lezárjuk a maradék csokoládéval. Egy órát hűtjük.
Karácsonyi halászlé
Hozzávalók
60 dkg ponty
60 dkg harcsa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db erőspaprika
2 ek fűszerpaprika
1 ek só
bors
Elkészítés
A megtisztított halakat kifilézzük. A halfiléket feldaraboljuk, megsózzuk és felhasználásig hűtőbe rakjuk. A csontokat és a halfejet egy edénybe tesszük, rádaraboljuk a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, majd felöntjük 2 liter hideg vízzel és kb. 1,5 órán keresztül főzzük. Ha az alaplé elkészült, akkor egy tésztaszűrőn átpasszírozzuk. Az átpasszírozott alaplevet újra tűzre tesszük, hozzáadjuk piros- paprikát, 2 perc forralás után a halfiléket is, (amennyiben halbelsőségünk is van, azt is ezzel együtt főzzük meg) és 10 perc alatt puhára főzzük. Felkarikázott erőspaprikával ízesíthetjük a levest.
Karácsonyi pulyka
Hozzávalók
Tölteni:
2,2 kg bébipulyka
A töltelékhez:
0,6 db sárgarépa
0,3 db fehérrépa
2,8 db zsemle (szikkadt)
0,3 db vöröshagyma
1,67 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
1 evőkanál petrezselyemzöld
0,6 evőkanál zsemlemorzsa
tarkabors
só
A tepsibe:
56 ml víz
0,6 db narancs
Oltólé:
111 ml alaplé - csont
Elkészítés
1. A pulykát alaposan megmossuk kívül belül és hagyjuk lecsöpögni. Először elkészítjük a tölteléket, a zsemléket vízbe áztatjuk, a répát, zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymát szintén nagyon apróra vágjuk és a petrezselymet is felaprítjuk.
Nagyi-féle mézeskalács
Hozzávalók
Tészta:
2,5 dl méz
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
2 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Máz:
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
Elkészítés
Keverjük el a csomag sütőport a liszttel. A mézet melegítsük, majd öntsük a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd rövid pihentetés után nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát. Szaggassuk ki különféle formákkal, majd süssük közepes lángon. A kész süteményeket cukormázzal díszíthetjük. A mázhoz 2 tojásfehérjét 10 dkg cukorral verjünk habbá,