A hógömböket nemcsak a kisebb gyerekek, hanem mindenki szereti, akár a karácsonyi dekoráció részeként, akár ajándékként nagy sikert arathat. Egy személyre szabott darabbal bárkit meglephetünk, ráadásul az elkészítése sem igényel nagy fáradságot – mutatjuk, hogyan készül!
Bár a karácsonyi hógömb nevében is benne van, hogy gömb, mégsem kell feltétlenül ehhez a formához ragaszkodni! Pláne azért sem, mert egy befőttes üveg – feje tetejére állítva – príma kiindulópontot adhat: adott a „hógömb alap” és maga az „üveg hógömb”. Hogy mi van a hógömbben? Ez csak a kreativitásunkon múlik! Azt azért elárulhatjuk már most is, hogy egy hógömb elkészítése nem jelent akkora munkát, mint az ideális műfenyő,vagy egy stabil fenyőtalp megtalálása!
Természetesen a hógömb készítés bizonyos részleteiben azért trükkös lehet, ezért a házi hógömb készítésének listáját kettészedtük: az első blokkban azokat a hozzávalókat tüntettük fel, amikre mindenképp szükség lesz, ezekből készül az egyedi hógömb befőttesüvegből.
Ugyanakkor az egyedi hógömb készítés a „belevalóktól” lesz igazán egyedi: állatok, emberek, fák vagy éppen házak, mindezek mellett a külső dekorációról is gondoskodjunk gombokkal, szalagokkal, egyéb kiegészítőkkel.
Sokakban felmerül ez a kérdés, és persze az is, hogy a hógömb készítése glicerin nélkül megoldható-e? A rövid válasz az, hogy igen, de a glicerin elhagyásával egy teljesen más típust lehet csak megalkotni. A glicerinnek köszönhetően lesz a hópelyhek „szitálása” olyan életszerű, a desztillált víz pedig nem fog algásodni, ha pedig jól megtisztított kellékek kerülnek bele, akkor minden szennyeződéstől mentes marad. Aki viszont glicerin helyett, szeretne valami más alternatívát, annak a száraz hógömb jó megoldás lehet! Ebben az estben a folyadékot kivesszük a képletből, viszont minden más ugyanúgy elrejthető az üvegben, sőt, a száraz hógömbnél akár egy kis fénysort is becsempészhetünk a tájba!
Hógömb készítés videó