A nyári időszak egyik kiemelt helyszíne a kert, ezen belül is a tűzrakóhely. A tűzrakóhely persze önmagában még nem túl beszédes, hiszen lehet szó grillről vagy akár bográcsról is. Mindkét technika más elvárásokat támaszt – ennek járunk utána cikkünkben!
A bogrács egyik, ha nem a legnagyobb előnye, hogy végtelenül egyszerű. Ha kéznél van egy bogrács, egy bográcsállvány, akkor már csak tűzre és a belevalóra van szükség. Nem véletlenül számít tradicionális főzési technikának, szinte bárhol össze lehetett dobni egy jó gulyáslevest. Persze a rögtönzött tűzrakás azért nem veszélytelen, éppen ezért célszerű egy tűzrakóhelyet építeni, ami nem mellesleg központi helyszíne is lehet a kertünknek. Egy jól megépített tűzrakóhely tehát nemcsak biztonságot nyújt, hanem újraszervezi a kertünk funkcióját – többek között ezért is fontos, hogy jól válasszuk meg a helyét!
Természetesen egy tűzrakóhely megépítésének is ezer és egy formája és metódusa lehet, mi most a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb variációt mutatjuk be: a süllyesztett tűzrakóhelyet!
A bográcshoz képest a grill már egy „újabb találmány”, ugyanakkor az egész világon óriási népszerűségnek örvend. A grillezés már kevésbé praktikus mutatvány, mint a bográcsolás, ezért számtalan különböző „kulcsrakész” grillezőt lehet már kapni. Kompakt, erkélyre kitehető verziótól kezdve a hatalmas, elektromos eszközig bármilyet.
Habár a kerti grill építése már nem annyira egyszerű feladat, mint egy kis tűzrakóhely kivitelezése, lépésről lépésre végigvesszük, hogy mire érdemes figyelni.